Sorozatbalesetek, gyalogosgázolás és tragédia árnyékolta be a januárt

Évzáró visszatekintésünkben ezúttal a januári baleseteket vesszük górcső alá. Gyalogosgázolás Tatán, halálos baleset Tatabányán, sorozatbalesetek és kigyulladt autó Dadnál. Sajnos több súlyos eset is történt az év elején.

G. D. V.

A Május 1. úti körforgalomnál két idős embert ütöttek el

Forrás: Kemma.hu

Gyalogosokat gázoltak a zebránál

Január 14-én idős gyalogosokat gázoltak el Tatán, a Május 1. úti körforgalom egyik zebrájánál, és a mentők segítségére is szükség volt.

Egymást érték a balesetek

Balesetből több is jutott sajnos januárra. Például fának csapódott és kigyulladt egy autó Dad és Császár között. Ennél a szakasznál elátkozottabb volt viszont a Tata és Kocs közötti, ahol négy nap alatt két kocsi is felborult. Előbb január 5-én, majd 9-én is. Ráadásul mindkét eset a kettes kilométerszelvényben történt. 

Január 21-én a legsúlyosabb is megtörtént Tatabányán: frontálisan ütközött két autó Tatabánya és Környe között, a Rákóczi úton. Ahogy arról beszámoltunk, vélhetően rosszul lett az ütközés előtt az áldozat.

Életet mentett a mentőápoló

Bármilyen furcsán is hangzik, szerencséje volt viszont annak az ötvenes kerékpárosnak, akit elütöttek Ácsnál. Egy szabadnapos győri mentőápoló ugyanis azonnal megállt, hogy segítsen az 1-es úton bajba került férfinek. Azonnal megkezdte a biciklis újraélesztését, aki nem lélegzett. Több mentőegység indult a helyszínre, az autósok is megálltak és mindenben próbálták segíteni a szakember elszánt küzdelmét. Mire a mentők perceken belül megérkeztek, a szabadnapos mentősnek már sikerült újraindítani a férfi vérkeringését. A mentők végül két könnyebb sérülttel együtt, stabil állapotban szállíthattak kórházba a kerékpárost.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában