Hős

2022.01.12. 17:30

Szabadnapos mentőápoló hozta vissza az életbe az Ácsnál elütött kerékpárost (helyszíni fotók)

Szabadnapos győri mentőápolónak köszönheti az életét az a kerékpáros, akit kedd délután gázolt el egy személyautó Ácsnál, az 1-es főúton.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, január 12-én délután elgázolt egy kerékpárost, majd árokba hajtott egy személyautó az 1-es főúton, Ács közelében, a 93. és a 94. kilométer között. A tűzoltók áramtalanították a kocsit, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán az esettel kapcsolatban arról adott tájékoztatást, hogy a szerencsétlenség hőse egy szabadnapos győri mentőápoló volt, aki éppen Komáromba tartott az 1-es úton, amikor a szeme láttára sodort el a biciklist a személyautó, ami ezután felborult. Az ápoló azonnal megállt segíteni és értesítette a mentésirányítást. Rögtön felmérte a sérültek állapotát, majd azonnal megkezdte az 50 év körüli biciklis újraélesztését, aki nem lélegzett.

Hozzáteszik, hogy miközben több mentőegység indult a helyszínre, az autósok is megálltak és mindenben próbálták segíteni a szakember elszánt küzdelmét. Mire a mentők perceken belül megérkeztek, a szabadnapos mentősnek már sikerült újraindítani a férfi vérkeringését. A mentők végül két könnyebb sérülttel együtt, stabil állapotban szállíthattak kórházba a férfit.

A katasztrófavédők a szerencsétlenség kapcsán arról számoltak be, hogy az úttestről lesodródó autó két utasa önerőből elhagyta az autót. Az esetről helyszíni fotókat is megosztottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!