Tűzoltói beavatkozások

2022.12.26. 14:00

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő karácsony első napján Szárligeten

Karácsony első napján országszerte 185 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, 133 helyen volt szükség tűzoltói beavatkozásra. 31 esetben tűz miatt, 102 alkalommal pedig műszaki mentést igénylő balesetekhez hívták a tűzoltókat. December 25-én összesen 21 lakástűz volt.

Kemma.hu

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

Fotó: Tóth Imre

Életet mentett egy szén-monoxid-érzékelő Szárligeten, amikor karácsony első napján, hajnali 1 óra körül egy családi házban jelzett. A kiérkező tűzoltók is kimutatták a mérgező gáz jelenlétét, ezért a fűtőeszköz használatát megtiltották. Az ingatlanban élő három ember rokonokhoz ment.

Karácsonykor is kétezer tűzoltó van szolgálatban ötszáz járművel, akik a riasztástól számított 120 másodpercen belül elindulnak, ha baj van. Ha ügyelünk a gyertyákra, adventi koszorúkra, fényfüzérekre, főzésre, fűtésre és az út és látási viszonyoknak megfelelően vezetünk, elkerülhetjük a találkozót velük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában