Ítélet

2022.12.27. 18:24

Befeszült a srác, ezért szétvert egy dorogi házat - 1,2 milliós kárt okozott

A rongálás bűntette és lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság ítéletet hozott a fiatal ellen.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Mint dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség szóvivője elmondta, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 1 év 4 hó, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetést szabott ki a bírósága fiatalkorú férfival szemben. A bíróság kötelezte az elkövetőt arra, hogy a próbaidő alatt iskolai tanulmányait folytassa, ha azt abbahagyja vagy befejezi, akkor partfogó felügyelője segítségével bejelentett munkaviszonyt létesítsen, ennek sikertelensége eseten állaskeresőként regisztráltassa magát, továbbá vegyen részt indulatkezelési vagy ART tréningen reszt venni, adta hírül a Tatabányai Törvényszék. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A vádirat szerint a fiatalkorú férfi 2021. október 18-án Dorogon egy lakatlan házhoz ment, mivel egy családi veszekedés miatt ideges lett és a benne felhalmozódott feszültséget rongálás útján kívánta levezetni. A férfi az udvaron talált vascsővel a ház 3 ablakát betörte, a betört ablakon át a házba bement. A házban lévő valamennyi radiátort kézzel letépte, a réz fűtési vezetékeket a falról letépte, a bejárati ajtó kilincsét leverte. A radiátorok letépése folytán a falfelület is megrongálódott. 

Ezután darabokra törte a mosdóban levő kézmosót, a villanybojlerbe lyukat ütött, a kád környékén a falon lévő csempékből 10 darabot leszedett. Ezen kívül a konyhában a mosogatószekrényt a mosogatótálcával együtt kitépte, a mosogató csaptelepét letépte, a kazánházban leszakította a fűtéscsöveket, illetve a kazán szerelvényeit. A rongálásnak az vetett véget, hogy a zajt hallva megjelent az ingatlan területén lévő közös udvaron, de egy másik házban lakó férfi és nő, akik megnyugtatták az elkövetőt. A rongálással okozott kár 1 millió 218.361,- Ft, mely nem térült meg.

Nemvsak rogált, hanem ellopott 65 darab, összesen 79 ezer 156forint értékű, falból kitépett rézcsövet és két, összesen 53ezer 848forint értékű csaptelepet. A fiatalkorú férfi 2021. október 17-ét követő, közelebbről meg nem határozható időben a dorogi ingatlan udvarán álló személygépkocsi ellopott 4 darab, összesen 48 ezer forint értékű gumival ellátott alufelnit és 4 darab, összesen 24 ezer forint  értékű lemezfelnit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában