A szerencsén múlt

2022.11.14. 10:38

„Irdatlan tempóban rongyolt” – megszólalt a Tatabányán végződött autós üldözés szemtanúja

A rendőrök Budaörstől egészen Tatabányáig üldözték az M1-esen az embercsempészt, akinek felborult az autója. A férfi kimászott a roncsból és elmenekült, utasai közül egy ember súlyosan megsérült.

Kemma.hu

Forrás: Kubicza András

Mint arról korábban beszámoltunk, autós üldözés végződött balesettel november 11-én, pénteken éjjel Tatabányán. A sofőr a roncsokból kimászva elmenekült a helyszínről, agy utasa súlyosan, további öt könnyebben sérült.

A rendőrök november 11-én 23 óra körül a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Illegális Migráció Elleni Osztály jelzése alapján akarták ellenőrizni a lengyel rendszámú kocsit az M1-es autópályán, a sofőr viszont ahelyett, hogy megállt volna, a gázra taposott. Nemsokára letért a sztrádáról, és Tatabányán folytatta az őrült száguldást, egészen addig, míg az irányíthatatlanná vált autója megcsúszott és felborult.

Az üldözés az M1-es autópályán, Budaörs magasságában kezdődött. A sofőr pedig már ott sem fukarkodott a sebességgel, és valósággal száguldott a magyar zsaruk elől – írta meg a Bors.

A férfi akkor sem vett vissza a tempóból, amikor már Tatabányán menekült, csak a szerencsének köszönhető, hogy senkiben nem tett kárt, de többen beszámoltak róla a közösségi oldalon, hogy majdnem beléjük csattant az eszeveszett tempóval hajtó autós.

– Irdatlan tempóban rongyolt a kocsi. Aztán az egyik élelmiszerlánc parkolójába ért, ott lett vége. Valószínűleg a parkolóból akart kimenekülni, ami már nem sikerült neki, szerintem ott akadhatott el valahol, amitől felborult aztán – mesélte az egyik tatabányai szemtanú.

– Egyébként nagyon nagy szerencse, hogy senkibe nem akadt bele az a sofőr, mert úgy tűnt, mint aki nem igazán törődik a körülötte levőkkel. Meg az is, hogy a kocsiban nem halt meg senki – tette hozzá a férfi.

A kocsiban hat, magát indiainak mondó ember utazott, közülük 5 ember könnyebben, míg egy súlyosan megsérült. Úgy tudni, hogy a súlyosan sérült férfi beszorulhatott a roncsba, őt ki kellett szabadítani, míg a többiek az üzlet oldalában várakoztak a rendőri intézkedésre. Az embercsempész a baleset után elmenekült a helyszínről,

Az utasok a rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Így a sérült migránsokat az ellátásukat és meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében – visszakísérik majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz – adta hírül a police.hu.

Tatán alig pár hete volt egy autós üldözés. Mint megírtuk, akkor egy részeg sofőr ment neki egy rendőrautónak, majd elhajtott. Hiába üldözték őt a zsaruk, nem állt meg, majd, miután utolérték, gyalog menekült tovább és egy szekrény alá bújt.

Februárban bedrogozva okozott balesetet egy, a rendőrök elől menekülő embercsempész Tatán. A sofőr, miután lehajtott az M1-esről, a Környei úton ütközött neki hátulról egy kamionnak, majd egy szemből szabályosan közlekedő autónak. A karambolban három illegális migráns és a vétlen autó sofőrje is megsérült. A 22 éves szerb állampolgárságú sofőr drogtesztje pozitív lett. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában