Embercsempész szökésben

2022.11.12. 09:51

Helyszíni fotók és videó: autós üldözésből lett csúnya baleset Tatabányán

A rendőrök keresik a sofőrt. Egy utasa súlyosan, további öt könnyebben sérült az éjszakai balesetben.

Kemma.hu

Forrás: Kubicza András

Felborult az autójával egy embercsempész Tatabányán. A rendőrök november 11-én 23 óra körül a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Illegális Migráció Elleni Osztály jelzése alapján akartak intézkedés alá vonni egy lengyel honosságú személygépkocsit.

Az autó sofőrje azonban a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyta, majd le is tért az autópályáról. A férfi Tatabánya területén is nagy sebességgel közlekedett, majd elvesztette uralmát a jármű felett és fejtetőre borulva állt meg.

Az embercsempész a baleset után elmenekült a helyszínről, a rendőrök még keresik. A járműben további 6, magát indiai állampolgároknak valló férfi utazott. Közülük öten könnyebben, egyikük azonban súlyosan sérült.

Az utasok a rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Így a sérült migránsokat az ellátásukat és meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében – visszakísérik majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz – adta hírül a police.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában