Balesetmegelőzés

2022.11.27. 07:33

Idén több idős gyalogost ütöttek el – ez derült ki a dorogi fórumon

Rendőrségi fórumon értékelték a 2022 év első 10 hónapjának közlekedésbiztonsági helyzetét Dorogon. Bónuszként az esztergomi Mária-Valéria hídhoz kapcsolódó migráns útvonal rendőri feladatairól is tájékoztatást kaptak a jelenlévők.

Kemma.hu

A Dorogi Rendőrkapitányság adott otthont az Esztergomi Járásban megtartott közbiztonsági fórumnak nemrégiben. A megbeszélésen részt vett Farkas Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, az Esztergomi és a Dorogi Rendőrkapitányságok területén lévő települések vezetői, a polgárőrségek vezetői, a közterület felügyelőségek képviselői, illetve a két rendőrkapitányság munkatársai.

A közlekedésbiztonsági helyzet értékelése során elhangzott a közlekedési balesetek számának, okozóinak, okainak statisztikai alakulása. A balesetek megelőzése, illetve közlekedési szabálysértések és bűncselekmények kiszűrésére tett rendőri intézkedések, továbbá a Dorogi és az Esztergomi Rendőrkapitányság közös közlekedésrendészeti ellenőrzései is értékelésre kerültek.

Kiemelték, hogy a Dorogi Rendőrkapitányság területén az előző évekhez viszonyítva idei évben megnőtt a gyalogos balesetek száma, melyek során jellemzően idős, 70 – 90 év közötti személyek szenvedtek súlyos sérülést. Kiemelték, hogy a balesetet okozók körében nőtt a 70-80 év közötti járművezetők száma.

A Dorogi Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága felhívja a figyelmet a körültekintő közlekedése.

  • figyelmeztessék a környezetükben élő időseket arra, hogy kellő óvatossággal keljenek át az úttesten
  • ne takarásból lépjenek le a járdáról. 
  • parkolókban való közlekedésük során ügyeljenek a mozgó járművekre. 
  •  kiemelten figyeljenek az idősebb korosztályra közlekedésük során.

Felhívták arra is a figyelmet, hogy az adventi időszak közeledtével a nagyobb üzletek, bevásárló központok, piacok környezetében főként a hétvégéken megnövekszik mind a gépjárművek, mind pedig a gyalogosok száma. Mindenki ügyeljen arra, hogy egy rossz döntés ne árnyékolja be az ünnepi időszak közeledtét. Előzékeny segítő magatartással a közlekedési balesetek nagy száma megelőzhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában