Rendőri ellenőrzés

2022.11.18. 14:40

Drónt is bevetettek a rend őrei Tatabányánál (videó)

A szabályszegőket szűrték ki az akció során.

Sász Dalma Kitti

Drónnal is ellenőrizték az autókat Tatabánya környékén

Forrás: police.hu

A Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának beosztottjai november 16-án fokozott ellenőrzést végeztek Tatabánya külterületén és környékén. A közlekedésrendészeti ellenőrzés során az „Állj! Elsőbbségadás” kötelező közúti jelzőtábla utasítását figyelmen kívül hagyó, illetve az útkereszteződésben, a felfestett záróvonalon és forgalom elől elzárt területen áthajtó járművezetőket ellenőrizték. Az akció célja a közlekedési balesetek megelőzése, illetve a sofőrök szabálykövető magatartásának ellenőrzése volt.

A rendőrség tájékoztatása szerint az intézkedő egyenruhások 4 személy ellen szabtak ki helyszíni bírságot, főként az elsőbbségadási kötelezettség elmulasztása miatt.

A délutáni órákban a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, valamint a vezető baleseti okként ismertté vált gyorshajtás visszaszorítása érdekében összehangolt ellenőrzést hajtottak végre a rend őrei Tatabánya, illetve Héreg belterületi szakaszán. Két helyszínen, egy időben mérték a gyorshajtókat. Összesen 15 esetben kezdeményeztek a rendőrök közigazgatási eljárást, 15 szabályszegőt állítottak meg, akiket bírsággal sújtottak. Volt olyan járművezető, aki mindkét helyszínen 91 kilométer/órával közlekedett, adta hírül a police.hu. 

A fokozott ellenőrzés a jövőben is folytatódik. A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és minden esetben a közlekedési szabályokat betartva közlekedjenek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában