Hamis vád

2022.11.30. 12:08

Behazudta az esztergomi zsaruknak a nő, hogy megverte a férje- felfüggesztettet kértek rá

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki azért jelentette fel valótlant állítva a férjét, mert az el akarta hagyni őt.

Sz. D. K.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetlen nővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki. Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője ismertette a vádiratot, amely szerint a nő január 27-én az Esztergomi Rendőrkapitányságon feljelentést tett férje ellen. A feljelentésben a nő valótlanul állította, hogy a férje január 25-én a komáromi otthonukban két alkalommal pofon ütötte, majd három alkalommal ököllel úgy megütötte, hogy ezzel neki sérüléseket okozott.

Ezzel szemben a nő sérülései a feljelentés megtételét megelőzően, azon a napon favágás közben felpattanó fadarabtól keletkeztek. A feljelentés alapján, másnap a Komáromi Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyomozást rendelt el, majd a férjet április 13-án gyanúsítottként hallgatta ki. A nyomozás során a nő beismerte, hogy férjét valótlansággal vádolta feljelentésében, ezért a rendőrség az eljárást megszüntette. A férjjel szemben indult büntetőeljárás megszüntetését követően a nővel szemben indult eljárás hamis vád bűntette miatt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában