Másodfok

2022.11.04. 11:30

89 hónapig ülhet a hűvösön a tatabányai pár, milliós tételben szórták a drogot

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a másodfokú bíróság helybenhagyta annak a nőnek és férfinak a büntetését, akik Tatabányán kábítószert árultak.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt a férfit 6 év 2 hónap fegyházbüntetésre, 7 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre, a nőt 5 év fegyházbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Mint arról korábban beszámoltunk: a jogerős ítélet szerint az élettársak alkalmi munkát végeztek, jövedelmüket kábítószer-kereskedelemmel egészítették ki. Egyik vevőjüket 2020. március 19-én rendőrök ellenőrizték, és megtalálták nála az élettársaktól aznap vásárolt kábítószert. A nyomozók az élettársak lakásán és a férfi által bérelt raktárban 2020. június 22-én különféle kábítószereket, fogyasztáshoz és terjesztéshez szükséges eszközöket, több mint 6 millió forint készpénzt foglalt le.

A pár által értékesített, illetve arra szánt kábítószer hatóanyaga meghaladja azt a mennyiséget, ami fölött már a legsúlyosabban minősül ez a bűncselekmény. Az ítélőtábla október 26-án kihirdetett határozata megegyezett a fellebbviteli főügyészség indítványával. A kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények gyakoriak, komoly veszélyt jelentenek a társadalom tagjaira, a bíróság ezért nem enyhítette a büntetéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában