Provokatív magatartás

2022.10.17. 08:44

Videón a dorogi bunyó: vitából lett verekedés a vasútállomáson

A férfiak összecsapása kihívóan közösségellenes volt, alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A garázdaság bűntette és könnyű testi sértés miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be négy férfival szemben, akik a dorogi vasútállomáson verekedtek – közölte dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint 2021. szeptember 14-én két részeg a dorogi vasútállomáson több fiatallal szemben tanúsított provokatív magatartást. A hangoskodás miatt két másik férfi vitázni kezdett velük az ittas duóval. A szóváltás kölcsönös verekedésbe torkollott, ennek során egyikük a buszmegálló jelzőtáblájába is beleütött.

Az egyik verekedő férfinak az arcfelén és a bal kezén hámhorzsolása keletkezett, amely sérülések nyolc napon belül gyógyulnak. A férfiak verekedése kihívóan közösségellenes volt, alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság két férfival szemben felfüggesztett szabadságvesztést, két férfival szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában