Hátborzongató múlt

2022.10.22. 14:44

Haláltusáját nézve csevegett férjével az elhanyagolt tatabányai feleség

Az Esztergomi megyei Bíróság ügyirataiból felsejlik egy egészen kegyetlen kapcsolat, amelyben a férj és feleség egyaránt a másik halálát kívánja már. Végül csak egyikük válik gyilkossá.

Kemma.hu

Forrás: Fortepan / UVATERV

Újabb részletek láttak napvilágot arról a kegyetlen tatabányai gyilkosságról, amelyről korábban Hátborzongató múltidéző sorozatunkban már beszámoltunk. Ahogy arról korábban írtunk, Tatabánya legkegyetlenebb nője lehetett az az asszony, aki brutális módon végzett férjével. Az Élet elleni bűncselekmények című Facebook-oldalon osztott meg Dulai Péter kriminalista a közelmúltban több részletet az ügy előzményeiről.

„T. Zs.-né közel két évtizedes házasság után a Legfelsőbb Bíróság ítélete szerint rendkívül kitartó és kegyetlen magatartással végzett férjével. Házasságuk az utóbbi években megromlott, az öregedő és beteg asszony egyre inkább terhére volt az 50 éves férfinek, aki a tettesnőt elhanyagolta, gúnyolta, megcsalta”

– áll az Esztergomi megyei Bíróság 1959-ben kelt ügyirataiban. Hátborzongató múltidéző sorozatunkban ezúttal egy kegyetlen gyilkosságot és az azt elkövető szenvtelen nőt mutatjuk be. A sorokból kirajzolódik végletekig elmérgesedett házasság, ami baljós módon vetíti előre a tragédiát. 

Az asszony ugyanis öngyilkossági kísérletet hajt végre, a férj azonban az adatok szerint szándékosan elmulasztja a segítségnyújtást. A nő kis híján belehal tettébe, de elkeseredése és gyűlölete nem is ekkor lobban fel igazán, hanem amikor a férj házasságon kívüli kapcsolata komollyá válik és válni akar tőle.

Az ideggyenge, hormonális zavarokban és idült betegségekben is szenvedő asszony annak ellenére sem engedi, hogy férje a házasságból kilépve új életet kezdjen, hogy a férfi egyre inkább szenvedést és konfliktusokat jelent számára. Már hónapokkal a tragédia előtt gyilkos gondolatok merülnek fel benne: megcsonkítja férjét, sósavat önt a szemébe, álmában megfojtja, a szeretőnek pedig késsel kiszúrja a szemét. Ilyen kijelentéseket tesz is, de nem veszik komolyan. 

A Dolgozók Lapja 1959-es cikke az esetről

„A cselekmény napján tettes és áldozata – viszonylag nyugodtan – megtárgyalják a válást és vagyonmegosztást, majd a férfi zuhanyozni kezd. Eközben éri a támadás: a feleség az áldozathoz lép és borotvával hirtelen végigvágja a hasfalat. A kádból kiforduló férj rázuhan gyilkosára, összevérezi azt. A mély vágás következtében a vékonybelek a hasfalon kitüremlenek és a derékra csavarodnak. Az asszony kiszabadítja magát az áldozat alól és cigarettára gyújt, majd beszélgetni kezd.”

– olvasható a 63 évvel ezelőtti ügyiratban az asszony a szörnyű tette. A nőé, akinek, később tett vallomása szerint a hosszasan agonizáló férj hasztalan könyörög orvosi segítségért. Ő ugyanis a haldokló férfitől segítségnyújtás helyett a szeretője nevét kérdezi, és felsorolja a sérelmeit is:

– Te tettél ördöggé − mondja a földön fetrengő áldozatának, akinek haláltusa másfél órán át tart.

„Mikor a gyilkos megsokallta már kínlódását és megsajnálta: felkarján átvágva az ütőeret. Az orvosszakértők az elkövető kisfokban korlátozott beszámíthatóságát állapították meg. Büntetése jogerősen 8 év szabadságvesztés lett.”

– zárul az Esztergomi megyei Bíróság B. 436/1959. számú ügyirata.

Ha úgy érzi, bajban van, itt kérhet segítséget:

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT): 06/80-20-55-20 (éjjel-nappal), e-mail: [email protected]

Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok 116-123

Éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékesről hívható, mindkettőről ingyenes

Caritas Lelkisegély Telefonszolgálat 06-80-505-503

Este 6-tól reggel 6-ig, vezetékesről hívható, ingyenes

Kék vonal (gyermek- és ifjúsági telefonszolgálat) 116-111

Éjjel-nappal, vezetékesről hívható, ingyenes

Segélyvonal bántalmazott nőknek: 06-80-505-101 (hétfő, kedd, csütörtök, péntek; 18-22-ig)

PATENT Egyesület jogsegély-szolgálata: 06-70-252-5254 szerdánként 16 -18 óráig és csütörtökönként 10-12 óráig

Mentők: 104 vagy a 112, Rendőrség: a 107 vagy a 112, Általános segélyhívó telefonszám: 112

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában