hátborzongató

2021.03.02. 20:30

Tatabánya legkegyetlenebb nője lehetett a gyilkos hasfelmetsző

Az ötvenes évek egyik legkegyetlenebb gyilkosságát egy nő követte el. Olyan brutális volt, hogy először azt hitték, nem is épelméjű.

Kemma.hu

Hátborzongató múltidéző sorozatunkban ezúttal egy véres tatabányai történetet elevenítünk fel, amiben a feleség kegyetlen módon végzett férjével, mert az válni akart. Az asszony hidegvérrel, már-már horrorfilmbe illően gyilkolta meg a férfit, miután kapcsolatuk zátonyra futott.

1959-ben a tatabányai bútorbolt vezetőjének halála tartotta lázban a városban élőket. Pláne, miután kiderült, hogy a tettes nem más, mint a feleség. A férfi két évvel korábban ismerkedett meg egy másik nővel, aki miatt el is akart válni. Ezt 1959 tavaszán közölte a nejével, aki bosszút kezdett forralni. Ahogy a korabeli rendőrségi iratokból kiderült, az asszony először sósavat akart férje szemébe csepegtetni, majd azt tervezte, hogy éjjel álmában megfojtja. Terveit másokkal is megosztotta, akik próbálták őt csillapítani, lebeszélni. Aztán amikor április végén a férfi közölte, hogy osztozkodjanak, mert ő költözik, a nő nem türtőztette magát tovább.

Ugyan a közös vagyonról megegyeztek, és a férfi a fürdőbe ment mosakodni, a nő utánament, pörölni kezdett vele, majd felkapta a borotvakést és hasbaszúrta a férfit, majd felmetszette a hasát. Az hiába kérte, hogy hívjon segítséget, inkább kiment a konyhába és várt.

Időnként be-benézett a fürdőszobába, hogy vajon meghalt-e már a férje. Körülbelül másfél-két óra elteltévél aztán azzal a borotvával, amivel előzőleg felmetszette a hasát, felvágta férje bal karján az ütőeret.

Az asszony ezután megpróbálta öngyilkosságnak beállítani férje halálát, de aztán feladta magát a rendőrségen és részlegesen beismerő vallomást tett. Aztán bizonyítékok hatására végül is kénytelen volt teljes egészében bevallani szörnyű tettét. Ahogy a Dolgozók Lapja anno írta, a brutális tett miatt feltételezték, hogy a gyilkos feleség nem teljesen beszámítható, ezért egyhónapos elmemegfigyelésre küldték az asszonyt, de a szakvélemény kimondta: teljesen épelméjű.

 

Ha úgy érzi, bajban van, itt kérhet segítséget

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT): 06/80-20-55-20 (éjjel-nappal), e-mail: [email protected]

Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok 116-123

Éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékesről hívható, mindkettőről ingyenes

Caritas Lelkisegély Telefonszolgálat 06-80-505-503

Este 6-tól reggel 6-ig, vezetékesről hívható, ingyenes

Kék vonal (gyermek- és ifjúsági telefonszolgálat) 116-111

Éjjel-nappal, vezetékesről hívható, ingyenes

Segélyvonal bántalmazott nőknek: 06-80-505-101 (hétfő, kedd, csütörtök, péntek; 18-22-ig)

PATENT Egyesület jogsegély-szolgálata: 06-70-252-5254 szerdánként 16 -18 óráig és csütörtökönként 10-12 óráig

Mentők: 104 vagy a 112, Rendőrség: a 107 vagy a 112, Általános segélyhívó telefonszám: 112

(Főoldali képünk illusztráció. Fotó: Fortepan/Uvaterv)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában