Letartóztatásban marad

2022.10.28. 06:21

Esztergomnál akarta átjuttatni a teherautónyi migránst a moldáv embercsempész

Három hónappal hosszabbították meg a sofőr letartóztatását.

Kemma.hu

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség  eredményesen indítványozta annak a moldáv állampolgárságú férfi letartóztatásának a meghosszabbítását, aki 14 migránst szállított illegálisan tehergépkocsival. Az Esztergomi Járásbíróság a  férfi letartóztatását október 7-én rendelte el egy hónapra. Az ügyészség a letartóztatás három hónappal történő meghosszabbítását indítványozta.

Az indítvány szerint a férfi  összesen 14 fő szír állampolgárt vett fel Magyarország déli határán, a magyar-szerb határ közelében – pontosan meg nem határozható helyen – és őket egy magyar forgalmi rendszámú tehergépkocsival Esztergomba fuvarozta azért, hogy az Esztergom és Párkány városát összekötő Mária Valéria hídon átvigye és ezzel segítséget nyújtson nekik az államhatár jogellenes átlépésében.

A Mária Valéria hídon szolgálatot teljesítő helyi járőrök arra lettek figyelmesek, hogy a híd mellett található parkolóból egy tehergépkocsi vezetője folyamatosan figyeli őket, észlelték azt is, hogy a gépjármű raktere láthatóan túl volt terhelve, továbbá a gyanús személy élelmiszert nyújtott be a hátsó ajtón, adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában