Lopás

2022.10.12. 21:06

A szúnyoghálón keresztül mászott be a komáromi hotelba, de nem szobát akart folgalni (videó)

Felfüggesztett szabadságvesztésre és vagyonelkobzásra ítélte a bíróság a komáromi tolvajt.

Kemma.hu

Forrás: Magyaroszág Ügyészsége

A lopás bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádirata alapján a Komáromi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 1 év, végrehajtásában  3 évre felfüggesztett szabadságvesztést és 50 ezer forint vagyonelkobzást szabott ki azzal a férfival szemben, aki nyitott konyhaablakokon a szúnyoghálót eltávolítva jutott be egy épületekbe. 

Az egyik esetben a betörést a hotel biztonsági kamerája rögzítette. A bíróság a próbaidőre  elrendelte a férfi pártfogó felügyeletét. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A vádirat szerint két férfi 2021. január 25-én a hajnali órákban azért indult el Komárom belvárosába, hogy italt vegyenek maguknak. A két férfi egy hotel ablakai alatt haladt, amikor egyikük észrevette, hogy az egyik ablak nyitva van, ezért elhatározta, hogy azon bemegy. 

A barátja ettől sikertelenül próbálta eltántorítani, amely után a férfi a szúnyoghálót letépte, a bukóra nyitott ablakot benyomta, majd bemászott a konyhába. Az elkövető a hotel folyosóján, a lépcsőházban, a recepciós irodában, a közösségi térben lévő szekrényekben kutatott értékek után, majd a nála lévő hátizsákba rakott egy  digitális ajtólakatot, mágneses belépőkártyát, laptopot töltőt, USB kábelt, mobiltelefont és sim kártyát. A férfi ezen kívül elkövető vett egy olajfestményről egy latex technológiával készült lenyomatot.

Az elkövető két tulajdonosnak okozott a lopással kárt, melynek egyik értéke 74 ezer 890, míg a másikban 180 ezer 990 forint, melyek a lefoglalást követően megtérültek, adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

A férfi ezt megelőzően 2020. októberében a kora hajnali órákban szintén egy komáromi házba tört be, ugyancsak a magasföldszinti nyitott konyhaablakon keresztül úgy, hogy a szúnyoghálót felvágta. Innen egy üvegedénybe összegyűjtött pénzt lopott el, körülbelül 50 ezer forint értékben. A bíróság a próbaidőre  elrendelte a férfi pártfogó felügyeletét. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában