Lopás

2022.06.09. 08:30

Elképesztő, mit vett fel a komáromi hotel biztonsági kamerája

A lopás bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be az elkövető férfival szemben.

Kemma.hu

Forrás: ugyeszseg.hu

A vádirat szerint két férfi 2021. január 25-én, a hajnali órákban azért indult el Komárom belvárosába, hogy italt vegyenek maguknak. Egyikőjük észrevette, hogy nyitva van egy hotel ablaka, így az az ötlete támadt, hogy menjenek be a nyitott ablakon.

A barátja próbálta lebeszélni az ötletről, sikertelenül. Az ötletgazda így letépte a szúnyoghálót, a bukóra nyitott ablakot benyomta, majd a bemászott a konyhába. Az elkövető a hotel folyosóján, a lépcsőházban, a recepciós irodában, a közösségi térben lévő szekrényekben kutatott értékek után, majd a nála lévő hátizsákba digitális ajtólakatot, mágneses belépőkártyát, laptop töltőt, USB kábelt, mobiltelefont, SIM kártyát és laptopot pakolt. Az elkövető magához vett 1 darab olajfestményről, latex technológiával készült lenyomatot is.

Az elkövető két sértettnek okozott lopással kárt, az elkövetési érték az egyik sértettnél  74 ezer 890 forint, a másik sértettnél 180 ezer 990 forint. A lopási kár lefoglalással megtérült. 

Az elkövető ezt megelőzően 2020 októberében a kora hajnali órákban szintén egy komáromi házba hatolt be ugyancsak a magasföldszinti nyitott konyhaablakon keresztül úgy, hogy a szúnyoghálót felvágta. Innen a sértett üvegedényben gyűjtött, legfeljebb 50 ezer forint értékű aprópénzét vitte el.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, a próbaidőre rendelje el a pártfogó felügyeletét, valamint 50 ezer 000 forint vagyonelkobzással sújtsa tájékoztatta a Kemma.hu-t a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában