Letartóztatásban

2022.10.14. 19:18

40 migránst szállított a két embercsempész az M1-esen

Tatabánya térségébe ért véget az utazás.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség  eredményesen indítványozta annak a két szír állampolgárságú férfinak a letartóztatását, akik 40 migránst szállítottak illegálisan tehergépkocsival.

A Tatabányai Járásbíróság az indítvány tárgyában október 14-én tartott  ülést,  azon az embercsempészeket meghallgatta, azt követően meghozott végzésével a férfiak letartóztatását egy-egy hónapra elrendelte. A végzést az ügyész tudomásul vette, a két elkövető fellebbezést jelentett be.

Az indítvány szerint a kéz férfi október 13-án fél 11 magasságában Magyarországon, a déli határ közelében található erdős területen egy felvettek francia hatósági jelzéssel ellátott, magyar alvázszámú  tehergépkocsiba negyven, magukat szír, illetve török állampolgárnak valló illegális bevándorlót,  abból a célból, hogy őket a magyar – osztrák államhatárhoz juttassa, majd Nyugat-Európa irányába szállítsa. 

A két embercsempészt ugyanezen a napon a rendőrök az M1 autópálya 54 kilométerszelvényében, Tatabánya térségében intézkedés alá vonták, és a járműben megbújt  40 személyt megtalálták, adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában