Letartóztatás

2022.10.18. 21:12

180-nal menekült a rendőrök elől az embercsempész, aki a komáromi benzinkútba ütközött

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség indítványozta annak a bolgár állampolgárságú férfinak a letartóztatását, aki 11 migránst szállított illegálisan gépkocsival.

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

A Komáromi Járásbíróság az indítvány tárgyában 2022. október 19-én tart  ülést,  azon az elkövetőt  meghallgatja, azt követően hozza meg végzését, tájékoztatta a Kemma.hu-t dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség szóvivője.

Mint megírtuk, a bolgár állampolgárságú férfi október 17-én a hajnali órákban a magyar–szerb-államhatár közelében lévő elhagyatott erdős területen a lengyel honosságú gépjárműbe megbízójának utasítására, 5000 Euró ellenérték fejében felvett  11 magát afgán állampolgárnak valló migráns személyt, akik illegálisan létek Magyarország területére. A férfi a migránsokat a magyar-osztrák államhatár jogellenes átlépésével Ausztriába akarta szállítani.

Az M1-es autópálya 86,8 kilométerszelvényénél az intézkedő rendőrjárőrök megpróbálták megállítani a gépkocsit. A férfi azonban hirtelen gázadással kivonta magát a rendőri intézkedés alól, az M1-es 107 kilométerszelvényénél letért jobbra, Győr irányába, majd Komárom irányába az 1-es főúton, mintegy 180 kilométer/óra sebességgel hajtott.

Ezt követően elvesztette a gépkocsi vezetése felett az irányítást és egy benzinkút bevezető sávján keresztül a tereptárgyakba fennakadva és a forgalmi jelzőtáblákat elsodorva a benzinkút parkolójába csapódott. Ezután a férfi kiugrott a személygépkocsiból és az 1-es főút mellett futva menekült, melyet követően a rendőrök elfogták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában