Menekülőben a társa

2022.10.17. 14:07

Helyszíni fotók az 1-es útról: migránsokkal csapódott a benzinkútba az embercsempész

Komárom térségében két embercsempész és 19 migránssal bukott le hétfőn délelőtt. Egyikük elmenekült, társát előbb egy benzinkút, majd a rendőrök állították meg.

Kemma.hu

A rendőrök a mingránsokat és az egyik sofőrt elkapták

Forrás: Kemma.hu

Hétszemélyes autó csapódott be október 17-én a kora délelőtti órákban Komáromban az 1-es főúton, a város határában lévő benzinkút területére. Amint az később kiderül, egy embercsempész vezette a kocsit, aki illegális migránsokat szállított. Több közúti táblát is kitört, valamint a kútjelző alkalmatosságot is. A magas padkáról a földhöz csapódva közvetlenül a benzinkút kompresszora mellett suhant el, végül közvetlenül a kútoszlop előtt állt meg. Katasztrofális baj is bekövetkezhetett volna, ha az autó nem áll meg kútoszlop előtt. 

A police.hu tájékoztatása szerint a rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján szúrtak ki a sztráda 57-es kilométerszelvényében, Tatabánya közelében egy lengyel honosságú Seatot, illetve egy bolgár honosságú Ford Mondeot hétfő reggel. A két jármű a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyta, és nagy sebességgel továbbhajtott. A rendőrök követték a gépkocsikat, mely során a Fordot a 13-as úton megtalálták. Abban 10 migráns utazott, a sofőr viszont elmenekült, őt most is keresik. 

A Seatot vezető férfi Komárom felé vette az irányt, amikor a benzinkút előtt elvesztette az irányítást a gépkocsi felett. Az ütközés után a kocsiban ülők elszaladtak: végül a 9 afgánt éppúgy elfogták, mint a bolgár embercsempészt, aki velük volt. A külföldi állampolgárok nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat. A járőrök őket a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg az elfogott sofőr ellen büntetőeljárást indítottak.

A közelmúltban a Monostori híd szlovák oldalától az észak-komáromi rendőrség Nagymegyerig üldözött egy illegális bevándorlókkal teli autót, amelynek végül ki is kellett lőni az egyik kerekét. Rozsályon egy brit embercsempész két pakisztánival a kocsijával csapódott egy ház oldalába, szintén a közelmúltban.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában