Hajsza

2022.09.06. 19:11

Videón a komáromi autós üldözés: a rendőrök kilőtték az embercsempészek kerekeit

Az észak-komáromi rendőrség szeptember 6-án, kedden hajnalban Komáromtól egészen Nagymegyerig üldözött egy illegális bevándorlókkal teli autót.

Kemma.hu

Forrás: Nyitra megyei rendőrség/ Facebook

Az észak-komáromi rendőrség járőrei a szokásos ellenőrzést végezték a Monostori hídon szeptember 6-án, amikor nem sokkal 4 óra előtt veszélyes helyzetbe kerültek. Az illegális bevándorlás megakadályozásán, illetve az akadálytalan forgalom biztosításán dolgozó egyenruhások ellenőrizni szerettek volna egy hídon áthaladó, cseh rendszámú személyautót.

A sofőr nem reagált a rendőrség jelzéseire, helyette tovább hajtott. A rendőrök azonnal a nyomába eredtek, és egészen Nagymegyerig üldözték a Volkswagen Tourant, amelynek sofőrje többszöri fényjelzés után sem volt hajlandó alávetni magát az ellenőrzésnek. Az autós üldözést fedélzeti kamera rögzítette. A felvételt közösségi oldalán osztotta meg a Nyitra megyei rendőrség.

Ahogyan arról a sziakomarom.sk is beszámolt, Nagymegyeren aztán a menekülő sofőr eltévesztette az irányt, és bennrekedt egy parkolóban. A rendőrségi autó az üldözött kocsi mögött állt meg, majd a rendőrök kiszálltak az autójukból, és megismételték a felszólítást. Mivel azonban az embercsempészek a fülük botját sem mozdították, és továbbra sem vetették alá magukat az ellenőrzésnek, az egyenruhások elővették a szolgálati fegyvereiket is. 

autós üldözés komárom migránsok embercsempész monostori-híd
Kilométereken át tartott az üldözés
Forrás: Nyitra megyei rendőrség/ Facebook

Ekkor a Volkswagen sofőrje hirtelen rálépett a gázra, és csaknem elgázolta a járőröket; majd váratlanul tolatni kezdett, és belehajtott a rendőrautóba. Aztán ismét a gázra lépett, és kikerülve a rendőröket, újból menekülőre fogta. A rendőrök sem voltak restek, belelőttek a kerekekbe, ám az üldözött autósoknak így is sikerült elhajtaniuk.

A kilőtt kerékkel azonban nem jutottak azonban sokáig. Nem sokkal később a rendőrök szép sorjában öt szír állampolgárságú, illegális migránst fogtak el az út mellett. Megtalálták a cseh autót is, a sofőrnek azonban sikerült elinalnia. Őt még mindig keresi a rendőrség. Az ügyet pedig átadták az illegális migráció elleni küzdelemmel foglalkozó nemzeti egységnek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában