Vádemelés

2022.09.30. 09:30

Videón a kirúgott férfi, aki közel 400 ezer forintnyi üzemanyagot csalt el

Miután elbocsátották, folyamatosan használta jogtalanul a nála maradt céges üzemanyagkártyát.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Csalás bűntette miatt indult büntető ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki jogosulatlanul használta a munkáltatója autójának üzemanyagkártyát, amit a töltőállomás biztonsági kamerája rögzített is.  

A vádirati tényállás lényege szerint a férfi munkáltatója 2020. október 16-án a munkaviszonyát felmondással megszüntette. Ezt követően a férfi, bár nem volt már jogosult a munkáltató tulajdonában álló üzemanyagkártya használatára. 

Ennek ellenére a férfi 2020. december 4-én és 2021. február 27-én közötti időszakban huszonegy alkalommal használta az üzemanyagkártyát, többek között oly módon, hogy saját autóját tankolta, valamint a csomagtartóban lévő kannákban is a kártya terhére vitt el magával üzemanyagot. A bűncselekménnyel okozott kár 396 ezer 851 forint, mely nem térült meg.

A Tatabányai Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben és a vádiratban indítvány tett arra, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje, továbbá kötelezze őt a tulajdonos kárának megtérítésére, adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában