Letartóztatásban maradhatnak

2022.09.23. 09:19

Húszezreseket nyomtattak Esztergomban, azzal fizettek a zöldségesnél, meg a dohányboltban

Arról, hogy rács mögött maradnak-e, a gyanúsított kihallgatása után ülésen fog dönteni a Tatabányai Járásbíróság.

Kemma.hu

A tatabányai kávézóban kötött üzlet totális átverés volt

Fotó: Shutterstock

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség pénzhamisítás bűntette miatt folyamatban lévő ügyben indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki társaival 2021 júniusában és júliusában több magyarországi boltban 20 ezer forintos, hamis bankjeggyel fizetett – Borbély Veronika, a főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Mint arról korábban beszámoltunk, a megalapozottan gyanú szerint a két férfi 2021. június 22-én, a délutáni órákban, egy esztergomi zöldségesben hamis 20 ezer forintossal fizették ki az általuk vásárolt gyümölcsöket.  Társuk, a most elfogott férfi, azzal segítette őket, hogy a másik két férfit autóval a helyszínre szállította, majd a vásárlás ideje alatt a közelben várta őket, a bűncselekmény elkövetése után pedig mind a hárman ezzel a gépjárművel menekültek el a helyszínről.

A férfit, aki most rács mögött maradhat, bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként az esztergomi rendőrkapitányság nyomozói, majd őrizetbe vételét követően a főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája 2021. július 30-án elrendelte a férfi letartóztatását, azóta letartóztatásban van. A másik férfi viszont megszökött. Társukat elfogatóparancs alapján tavaly fogták el Németországban. A német hatóságok adták át a magyar hatóságoknak a gyanúsítottat, akit bűnsegédként elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt hallgattak ki az Esztergomi Rendőrkaptányság Bűnügyi Osztályának nyomozói.

A főügyészség ismét indítványt tett a férfi letartóztatásának kettő hónappal történő meghosszabbítására tekintettel arra, hogy vele szemben fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye. Az ügyészi indítványról a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított kihallgatása után ülésen fog dönteni.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában