Pusztítás

2022.09.17. 08:53

Ennyi maradt a kocsi műhelyből - traktorok is égtek a hatalmas tűzben (videó)

A környékbeli házakból 10 családot kellett biztonságban helyezni.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Mint arról korábban beszámoltunk, egy többszáz négyzetméteres, mezőgazdasági gépeket szerelő műhely épülete és a benne lévő 5 traktor kapott lángra szeptember 17-én, szombaton, a hajnali órákban Kocson, a Vörösmarty Mihály utcában. A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint, a tűzoltók a helyiek közreműködésével, körülbelül 15 oxigén-és dissou palackot hoztak ki az épületből, egy azonban felrobbant a raktárban.

A tűz egy szomszédos raktárépületet és több környező lakóházat is veszélyeztetett. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a nagyigmándi önkormányzati, a komáromi, a tatabányai és a győri hivatásos, valamint a kocsi önkéntes tűzoltók öt vízsugárral dolgoztak a tűz megfékezésén – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelem.

Robbanásra ébredt - Ottjártunkkor kollégánknak egy idős úr, aki közvetlenül a műhely szomszédságában lakik, elmondta, hogy hajnalban elképesztően nagy robbanásra kelt. Mint mondta, azt hitte, hogy kitört a háború, amitől nagyon megijedt. Később mert csak kimenni az utcára, hogy megnézze mi is történik valójában a faluban.

A tűzoltók a társhatóságok segítségével a munkálatok idejére 10 családi házból 28 lakót kísértek biztonságos helyre. A leégett csarnok mellett álló raktárépület tetőszerkezetét megbontották, oda azonban nem terjedt át a tűz. Információink szerint személyi sérülés nem történt a tűzesetben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában