Lángokban

2022.09.17. 07:54

Képeken a hatalmas műhelytűz: 10 családi házból menekítették ki a lakókat Kocson

Szeptember 17-én a hajnali órákban tűz keletkezett Kocson egy műhelyben, amelyben traktorok is vannak. A tűzoltók a Vörösmarty Mihály utcában nagy erőkkel kezdték meg a környező épületeket is veszélyeztető lángok oltását.

Szász Dalma Kitti

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője hírportálunknak elmondta, hogy egy többszáz négyzetméteres, mezőgazdasági gépeket szerelő műhely épülete és a benne lévő traktorok kaptak lángra szeptember 17-én, szombaton, a hajnali órákban.

A tűz egy szomszédos raktárat és több környező lakóházat is veszélyeztet. A lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a nagyigmándi önkormányzati, a komáromi és a tatabányai, valamint a győri hivatásos tűzoltók kezdték el oltani.

Összesen öt gépjárműfecskendővel vonultak a helyszínre, és egyszerre öt vízsugárral álltak neki az oltási munkálatoknak a lánglovagok. A kiérkező egységek nagy erőkkel körülhatárolták a tüzet, így annak terjedését sikeresen megakadályozták. 

A szóvivő kiemelte, hogy a tűz keletkezésének körülményeit a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében fogja vizsgálni. 

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint, a rajok a helyiek közreműködésével, körülbelül 15 oxigén-és dissou palackot hoztak ki az épületből. A társhatóságok segítségével a tűzoltók a munkálatok idejére tíz családi házból kísérték ki a lakókat. Információink szerint személyi sérülés nem történt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában