Előkészítő ülés

2022.09.25. 18:12

Éjszakai portya Esztergomban: ötszörösen büntetett férfi is volt a bandában

Bíróságon kell felelnie az esztergomi garázsokat kifosztó háromtagú bandának.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint szeptember 29-én előkészítő ülést tartanak annak a háromtagú bandának az ügyében, akik Esztergomban garázsokat és kocsit is feltörtek. Az ügyészség indítványozta, hogy bíróság a büntetett előéletű férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra, a büntetlen vádlottakat végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

A vádirat szerint három férfi 2021. január 6-án éjszaka egy esztergomi garázs ajtajáról a lakatot lefeszítette, onnan szerszámokat és kerékpárokat loptak el, összesen 266 ezer 500 forint értékben, majd a kerékpárokon távoztak a helyszínről. A vádlottak 2021. január 6-án este a garázssoron az egyik garázs ajtaját felfeszítették, onnan 50 ezer 500 forint értékben vittek el horgászfelszereléseket, és szerszámokat. 

A három férfi két másik garázsból is lopni akart, az egyik ajtaját nem sikerült felfeszíteni, a másik garázsban kutattak, de számukra értékkel bíró tárgyat nem találtak. A vádlottak közül ketten egy nyitva hagyott gépkocsiból szerszámokat és GPS-t vittek el összesen 28 ezer forint értékben, valamint egy garázsból törött távcsövet, régi evőeszközöket, jelvényeket, és pálinkát vittek el. A három férfi közül az egyik ötször volt büntetve, többszörös és különös visszaeső, míg ketten büntetlenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában