Bukta

2022.09.23. 13:54

35 migránst vitt az M1-esen a román embercsempész, Bábolnáig jutott

Egy hónapig senkit se visz sehova, az már tuti, ugyanis elrendelték a letartóztatását.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség indítványozta annak a román férfinak a letartóztatását, aki 35  migráns személyt akart átcsempészni Magyarországról Ausztriába – tájékoztatott Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított szeptember 20-án a hajnali órákban Magyarország területén, a magyar-szerb államhatár közelében lévő erdőben az általa vezetett angol rendszámú teherautóba felvett 35 migránst azzal a szándékkal, hogy őket Ausztriába szállítsa.

Útközben az M1-es autópályán a 94-es kilométerszelvénynél, Bábolna térségében a NAV Bevetési Igazgatóságának Komáromi Járőr Osztályának beosztottjai ellenőrizték a járművet, amelyben megtalálták az illegális utasokat.

Az ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását tekintettel arra, hogy vele szemben fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének a veszélye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában