Szélsőséges időjárás

2022.08.24. 08:00

Vasúti sínekre és úttestre is dőlt fa, sok helyre hívták a megyei tűzoltókat

A Komárom-Esztergom megyei Katasztrófavédelem munkatársainak nem kevés munkát adott az augusztus 22-i és 23-i időjárás.

Kemma.hu

Forrás: KEM Katasztrófavédelem

Fotó: Tatabánya HTP

A megye tűzoltói több helyen is segítettek a hét eleji szélsőséges időjárás okozta károk felszámolásában. Augusztus 22-én, hétfőn délután Tatabányán, a bánhidai vasúti megállóhelynél dőlt fa a sínekre, a város határában pedig az 1-es útnál akadályozta kidőlt fa a forgalmat.

Tata külterületén, a Grébicspuszta irányába vezető útszakasz elején egy letört faág okozott fennakadást. A tatabányai hivatásos tűzoltók mindhárom helyszínen láncfűrésszel avatkoztak be, majd kézi erővel szűntették meg a veszélyeztetést.

Az Oroszlány és Csákvár közti útszakaszon letört ágak és kidőlt fák akadályozták a forgalmat. Az oroszlányi önkormányzati tűzoltók az úton haladva számolták fel a forgalmi akadályt és tették újra biztonságosan járhatóvá az útszakaszt. Az esti órákban a tardosi önkéntes tűzoltók, a Tardos és Bikolpuszta közti útszakaszra vonultak, ahol két fa dőlt az útra, mindkét helyszínen félpályás forgalmi akadályt képezve. A lánglovagok rövid időn belül felszámolták a járműforgalmat veszélyeztető helyzetet. 

Sok helyen gondot okozott a felgyülemlő csapadékvíz is.  Bajóton a nyergesújfalui tűzoltók szivattyúval avatkoztak be és távolították el egy lakóház alsó szintjéről a felgyülemlett esővizet. Ácson, a Gyóni Géza utca mélyebb részein összegyűlt csapadék pincéket veszélyeztetett. A helyszínre riasztott ácsi önkormányzati tűzoltók szivattyúval és a csatornafedél felnyitásával elhárították a veszélyt – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában