Letartóztatás

2022.08.02. 14:20

Szélvédőtörés Altárón, sapkáért verekedés Dorogon - nem hiába marad sitten a két rabló

A rablás bűntette miatt a bíróság meghosszabbította az elkövető letartóztatását.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az indítvány szerint az egyik férfi március 28-án délután a tokodaltárói utcában parkoló személygépkocsi első szélvédőjét egy téglával betörte, ezzel 66 ezer 294 forint kárt okozott. A férfi erőszakos cselekménye kihívóan közösségellenes volt, és alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen. 

Néhány nap múlva az esti órákban egy ismerősével Dorogon, egy üzletből szeszesitalt, élelmiszert és energiaitalt lopott el 15 ezer 235 forint értékben, majd ittak is az szeszesitalból. Az alkohol vélhetően hatott náluk, mert a dorogi gyalogos vasúti átjáróban emelt hangon cigarettát kértek egy arra sétálótól. Ez nem volt elég, mert egyikőjük pénzt is követelt a sértettől.

Az illető közölte, hogy sem cigarettája, sem pénze nincs. Ezután a másik elkövető egy határozott mozdulattal megpróbálta levenni a sértett sapkáját, de a sértett azt megfogta. Ezután a két férfi közös erővel  próbálta kitépni a kezéből a sapkát, az egyik férfi  megragadta a sértett nyakát és ököllel az arcán megütötte. Ennek hatására a férfi az 1400 forint értékű sapkát elengedte, amellyel az elkövetők a helyszínről elszaladtak. A dorogi rendőrök a sapkát lefoglalták.

Sapkát raboltak
Egy sapka miatt ütötték meg a sértettet
Forrás: police.hu

A letartóztatás elrendelését követően a nyomozó hatóság további bűnügyeket egyesített a nyomozáshoz. Ezek egyike szerint az egyik férfi március 19-én a reggeli órákban az Esztergom, Kis-Duna sétányon a neki kölcsönadott, és így rábízott  159 ezer  forint értékű elektromos rollert nem adta vissza a tulajdonosának, hanem azt jogtalanul megvételre kínálta másnak.

A rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség újabb indítványára az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája október 6-ig meghosszabbította a két férfi letartóztatását, tájékoztatta portálunkat dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában