Ítélet

2022.08.19. 12:59

Havi 25 ezret sem ért meg gyermeke a felfüggesztettet kapó dorogi apának

Korábban a mulasztás miatt már közmunkára ítélték, de továbbra sem fizette a tartásdíjat, ezért most felfüggesztett fogházbüntetést kapott a férfi.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az Esztergomi Járásbíróság jogerős büntetővégzésében tartás elmulasztásának vétsége miatt 1 év – végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetést szabott ki azzal a férfivel szemben, aki önhibájából nem fizette a gyermeke tartásdíját. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A férfi és a nő kapcsolatából született gyermek tartására a bíróság 2015-ben arra kötelezte  a férfit, hogy a dorogi jogosult részére fizessen meg 25 ezer forint tartásdíjat havonta előre esedékesen. A férfi a fizetési kötelezettségének nem tett eleget, ezért az Esztergomi Járásbíróság a 2019. december 27-én jogerőre emelkedett büntetővégzésben 260 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. A férfi újabb büntetőeljárás indult, mert 2020. október hónaptól 2022. január hónap végéig önhibájából nem fizetett tartásdíjat, 16 hónap alatt összesen 400 ezer forint tartozást halmozott fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában