Vadászat máshogy

2022.08.26. 17:04

Fagyasztott csirkét loptak a teherautóról Tatabányánál az M1-esen

A pótkocsi hátsó ajtaján lévő lakatot levették, a plombát letépték és a raktérben tárolt áruból hat karton készterméket vittek magukkal.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

A lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai  Járási Ügyészség eredményesen indítványozta annak a két férfi bűnügyi felügyeletének elrendelését, akik fagyasztott csirkét loptak az autópályán – dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Az indítvány szerint a férfiak augusztus 23-án 17.30 és augusztus 24-én 2.50 között az M1-es autópálya 57-es kilométerszelvényében lévő Turul pihenőben az ott parkoló, árut szállító teherautóhoz jogtalan odamentek, hogy lopjanak. A teherautóhoz kapcsolt pótkocsi hátsó ajtaján lévő lakatot levették, a plombát letépték és a raktérben tárolt áruból hat karton, együttesen 273 ezer 646 forint értékű fagyaszott csirke készterméket elvittek.

A két férfi személygépkocsival vitte a lopott csirkét, ám őket a nyomozó hatóság augusztus 24-én 4 óra 45 perckor az M0-ás autópályán Törökbálint térségében intézkedés alá vonta. A rendőrök a jármű hátsó ülésén megtalálták a lopott termékeket.

Az indítvány tárgyában a Tatabányai Járásbíróság augusztus 26-án ülést tartott, azon az elkövetőket meghallgatta, azt követően meghozott végzésével a két férfi bűnügyi felügyeletét négy hónapra elrendelte. A bűnügyi felügyelet alapján a két férfi engedély nélkül nem hagyhatja el Kunszentmiklós területét, továbbá köteles hetente jelentkezni a rendőrségen.

A végzés ellen az ügyész azért jelentett be fellebbezést, hogy a bíróság az egyik férfival szemben azt rendelje el, hogy engedély nélkül nem hagyhatja el kunszentmiklósi lakását, valamint rendelje el a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazását. A végzéssel szemben az elkövetők és a védők fellebbezést jelentettek be a kényszerintézkedés alkalmazása miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában