Autós üldözés

2022.08.30. 19:30

Többen megsérültek az M1-esen menekülő embercsempész miatt

Az M1-es autópályán, Tatabánya térségében fogták el a rendőrök az embercsempészt, aki 19 illegális migránst akart jogellenesen kivinni az országból.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján, az M1-es autópályán, Tatabánya térségében akartak megállítani egy lengyel hatósági jelzésű teherautót augusztus 30-án délután. 

A sofőr megpróbálta kivonni magát az intézkedés alól, menekülés közben azonban nekiütközött az előtte haladó gépkocsinak, majd fennakadt a belső szalagkorláton. A sofőr ekkor kiszállt és megpróbált futva elmenekülni, de az egyenruhások a helyszínen elfogták. 

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint az autóban, melynek a menekülő sofőr nekiment, ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek, őket a mentők kórházba szállították. 

A járműben tizenkilenc, magát szír állampolgárnak valló személy utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat. A járőrök őket a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A grúz állampolgárságú járművezetővel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában