Embercsempész

2022.08.26. 12:38

31 migránst zsúfolt a raktérbe az olasz csempész, Tatabányánál nyitottak rájuk a rendőrök

A gyanúsított által vezetett teherautó egy olaszcég tulajdona, amit a cégtől elloptak

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai  Járási Ügyészség eredményesen indítványozta annak az olasz állampolgárságú férfinak a letartóztatását, akik 31 migránst szállított illegálisan –  dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Az indítvány szerint a férfi  augusztus 25-én, csütörtökön Magyarország pontosan nem meghatározható, de Szerbiával határos erdős területén felvett az általa vezetett olasz rendszámú jármű rakterébe 31 felnőtt személyt, akik Magyarország területére jogellenesen, érvényes úti okmányok, illetve érvényes beutazási és tartózkodási engedély nélkül érkeztek. Az afgán, indiai, pakisztáni állampolgárságú férfiak azzal a céllal zsúfolódtak a járműbe, hogy őket a magyar-osztrák államhatár átlépését követően Nyugat- Európába szállítsa az olasz férfi.

A gyanúsított által vezetett tehergépkocsi egy olasz gazdasági társaság tulajdona, amelyet a cégtől korábban elloptak. Az embercsempészt a rendőrök augusztus 25-én 17 óra 35 perckor az M1-es autópálya 54. kilométerszelvényében vonták intézkedés alá és fogták el.

Az indítvány tárgyában a Tatabányai Járásbíróság augusztus 26-án ülést tartott, azon az elkövetőt meghallgatta, azt követően meghozott végzésével a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte. A végzést az ügyész tudomásul vette. Az elkövető és a védő fellebbezést jelentett be vele szemben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában