Embercsempész

2022.08.08. 20:40

21 migránst szállított teherautóján az M1-esen, elszaladt a rendőrök elől Tatánál

A román férfi Ausztria felé vitte az utasait, amikor megállították a rendőrök.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség indítványozta annak a román állampolgárságú férfinak a letartóztatását, aki 21 migránst szállított illegálisan – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője

Az indítvány szerint a férfi augusztus 7-én, vasárnap egy ismeretlen magyarországi helyen felvett 21 tunéziai állampolgárt a magyar honosságú tehergépkocsiba, hogy őket aztán a magyar-osztrák államhatárhoz vigye, annak ellenére, hogy tudta, utasai jogellenesen tartózkodnak Magyarországon és a magyar-osztrák államhatárt engedély nélkül kívánják átlépni.

A gyanúsított augusztus 7-én hajnali 1 órakor Ausztria felé haladt az M1-esautópályán, amikor a 64-es kilométerszelvényben, Tata illetékességi területén rendőri ellenőrzés alá vonták. A gyanúsított a rendőri jelzésre megállt ugyan, azonban ezt követően kiugrott a járműből és elszaladt. A rendőrök később fogták el őt. Az indítvány tárgyában a Tatabányai Járásbíróság augusztus 9-én, kedden tart ülést, azon az elkövetőt meghallgatja, azt követően hozza meg végzését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában