Vádemelés

2022.07.29. 17:30

Videón az esztergomi tombolás: kalapáccsal zúzta kocsiját a begőzölt férfi

A férfi teljesen bekattant, kalapácsot ragadt és azzal esett az autójának. Az ügyészség pénzbüntetést szabna ki a rongálónak.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészésge

Garázdaság vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki az esztergomi lakótelepen a saját gépkocsiját rongálta meg, mert a jármű nem indult. A férfi cselekményét térfigyelő kamera rögzítette. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, továbbá a lefoglalt kalapácsot, mint az elkövetés eszközét kobozza el.

A vádirat szerint a férfi március 1-jén este egy esztergomi lakótelep előtt parkoló tehergépkocsit megpróbálta beindítani, de az nem sikerült. Erre a férfi mérgében ütötte, rúgta a gépjárművet, egy kalapáccsal többször beleütött az első szélvédőbe, ami szilánkosra tört. Ezután az elkövető egy alkalommal a kalapáccsal beleütött a jobb első ablakba, majd a motorháztetőbe. A férfi a rongálást a jármű bal oldalán folytatta, perceken keresztül folyamatosan lábbal rúgta és a kalapáccsal ütötte a jármű különböző részeit. Az elkövető zajos és erőszakos magatartására a lakótelepen több személy felfigyelt,  a szemtanúk értesítették a hatóságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában