Támadás

2022.07.29. 10:40

Rárontott a tatabányai kórház ápolójára egy cseh férfi, 1 hónapra letartóztatták

A bíróság egy hónapra elrendelte a cseh férfi letartóztatását.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Szent Borbála Kórház

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indított ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség indítványozta annak a cseh állampolgárságú férfinak a letartóztatását, aki a tatabányai kórházban egy ápolót ütött meg. A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai Járásbíróság egy hónapra már el is rendelte a férfi letartóztatását. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a végzés végleges, azt az ügyész, a védő és az elkövető is tudomásul vette.

Az tényállás a férfi július 27-én este a tatabányai kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának várójában ülve felfigyelt a covid részleg ajtaján kilépő, vérmintát szállító ápolóra. A férfi ekkor odalépett hozzá, és a jobb öklével mellkason ütötte az egészségügyi dolgozót.  Az ápoló ekkor a támadó két kezét a csuklójánál megragadta, és megpróbálta eltolni a covid részleg bejáratától. A támadó emiatti haragjában az ápolót több alkalommal megpróbálta megrúgni, illetve megütni.

A kórház dolgozói azonnal a társuk segítségére siettek és lefogták az őrjöngő fiatal férfit, aki végül az ápolónak sérülést nem okozott. A 18 éves támadót a nyomozók őrizetbe vették, gyanúsítottként kihallgatták, és ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult büntetőeljárás, adta hírül a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában