Szabadtéri tüzek

2022.07.23. 07:54

Lángok csaptak fel megyeszerte, képeken, ahogy Komáromban oltják a tűzoltók

A nagy szárazság, hőség miatt főként számos szabadtéri tűzesethez kellett vonulniuk megyénk tűzoltóinak a hét második felében.

Kemma.hu

Forrás: KEM Katasztrófavédelem

Fotó: Haris József tű. szds. - Komáromi HTP; Tatabányai HTP; Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Füstre ébredtek a Csillag lakótelepen élők július 21-én, csütörtökön reggel Komáromban. Az avar égett a lakóteleppel szemben, mintegy 500 négyzetméternyi szabad területen. A komáromi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal, puttonyfecskendővel oltották el a tüzet. Kár szerencsére nem keletkezett.

A délelőtt folyamán aztán Piliscsévre és az M1-es autópálya Óvárosi felhajtójához is vonultak a tűzoltók. Ott száraz fű, avar, nádas égett a Viola utca területén, 500 négyzetméteren. Az esztergomi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet.

Avar égett az M1-es autópálya Óvárosi felhajtójánál is, mintegy 50 négyzetméteren. A tatabányai hivatásos tűzoltók rövid idő alatt, egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Száraz fű, aljnövényzet égett Esztergomban, a Bagoly utca mellett, 200 négyzetméternyi területen délután. Esztergom hivatásos tűzoltói kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével oltották el ezt a tüzet. Este ugyanezen a területen több fatuskó izzott még az avartűz után. Az esztergomi egység egy vízsugárral és puttonyfecskendők segítségével szüntette meg a veszélyes izzást.

Az almásfüzitői vasútállomás környékén, hozzávetőleg 300 négyzetméteren az avar égett délután. A komáromi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor két foltban égett az aljnövényzet a sínek közt, amit az egység kéziszerszámokkal eloltott. A kárfelszámolásban részt vett a MÁV egyik dolgozója is.

Az 1-es főút és a 8113. számú út közötti területen lábon álló gabona égett három hektáron. A tatabányai hivatásos tűzoltók, Bicske önkéntes tűzoltó egyesülete és a Tatabányai 4x4 önkéntes tűzoltó egyesület vízsugárral, munkagépekkel oltották el a tüzet.

Száraz fű, bozótos is égett Tatabányán, az Aradi utca mögötti részen, a vasúti sínek mellett 500 négyzetméteren este. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói ezt a tüzet vízsugárral és kéziszerszámokkal számolták fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában