Verseny

2022.06.23. 07:30

Teljes felszerelésben másztak tornyot megyénk tűzoltói (fotók)

Albert Bence őrmester esztergomi hivatásos tűzoltó, valamint Herke Csaba oroszlányi önkormányzati tűzoltó is részt vett a „TFA-FCC HUNGARY-Szombathely” versenyén, amelyen az ország legerősebb tűzoltói mérték össze erejüket és tudásukat.

Wágner Zsanett

Forrás: BM OKF

Mentális és fizikális felkészültségre, küzdelemre, erőre, akaratra, kitartásra volt szüksége annak a száz tűzoltónak, aki teljesítette a nemzetközi versenypályát. A résztvevőknek nem volt könnyű dolguk: a nyári melegben a Firefighter Combat Challenge-pályát teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben kellett teljesíteni.

Egyebek mellett tizenkét méter magas toronyra kellett felfutni és nyolcvan kilogrammos bábut is el kellett húzniuk, de a célba lövés sem maradhatott el, vízsugár segítségével kellett célozni. Ezt kiegészítette a második pálya erőfeladata, mely során nagy súlyokkal kellett megküzdeni. A két pályán elért időeredmény összeadódott, így alakult ki a végső sorrend. Mindketten remekül helytálltak.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában