Felhőszakadás

2022.06.11. 08:42

Pusztított a vihar a megyében, a tűzoltók alig győzték felszámolni a károkat

Megnövekedett a tűzoltói beavatkozások száma csütörtök délutántól. Főként Esztergomban, de másutt is adott munkát a katasztrófavédőknek az ítéletidő.

Kemma.hu

Korábbi felvétel

Forrás: Tatabánya HTP

Június 9-én, csütörtök délután kezdődtek azok a felhőszakadások és zivatarok, amik főként Esztergomban adtak munkát a tűzoltóknak. Az Árok utcában például két fadőlt az úttestre, és ott félpályás forgalmi akadályt képezett. Az esztergomi hivatásos tűzoltók kézierővel szüntették meg a kialakult helyzetet.

A Malonyai utcában egy nagy fa hasadt ketté. Az egyik fele az úttestre, a másik fele egy családi ház tetejére dőlt. Az esztergomi hivatásos tűzoltók az úttestre dőlt fát kézierővel, a ház tetejére dőlt részt motoros láncfűrész segítségével távolították el, így szüntetve meg a veszélyt.

A Kis Duna sétányon egy lakás szuterénjébe folyt be a víz az udvarról, a Bartók Béla utcában két pincében állt az esővíz. Az esztergomi hivatásos tűzoltók kiszivattyúzták a vizet a helyiségekből.

Oroszlányt sem kímélte a vihar: egy hat méteres fa az úttestre dőlt és teljes útzárat képezett az Eszterházy utcában. Az oroszlányi önkormányzati tűzoltók egy motoros láncfűrésszel megszüntették a forgalmi akadályt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában