Bírósági tárgyalás

2022.06.19. 11:00

Fondorlatos internetes csalók ellen indult eljárás, két férfire valószínűleg börtön vár

Családtagjaikat szervezték be az elkövetők, több mint hetven vádpontban indul eljárás.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Csalás bűntette miatt indult büntető eljárás internetes csalók ellen. A vádirat szerint az egy férfi és egy, a nyomozás során ismeretlenül maradt női társa 2019. januárjában elhatározták, hogy oly módon fognak jogtalanul rendszeres haszonra szert tenni, hogy egy internetes oldalon különböző hirdetéseket adnak fel, amelyben személygépkocsit, lakókocsit, motorcsónakot, valamint berendezési tárgyakat, szerszámokat kínálnak eladásra tényleges teljesítés szándéka nélkül. 

A férfi először egy ismerősét szervezte be, aki egy harmadik férfit bírt rá arra, hogy biztosítson egy olyan bankszámlát,  amelyre a kicsalt összegek érkezhetnek.  A számlatulajdonos a kicsalt összegeket felvette, majd annak nagy részét készpénzben a másodrendű vádlottnak adott át, illetve azokból bizonyos befizetéseket teljesített egy később beszervezett ötöd és hatod rendű vádlott bankszámláira. 

A számlatulajdonos férfi rávette lányát, (azaz a negyedrendű vádlottat), hogy a szóban forgó bankszámláról ő is vegyen le különböző összegeket és az összegek eredetének leplezése céljából teljesítsen bizonyos befizetéseket az ötöd és hatod rendű vádlottak számlájára. Az első és másodrendű vádlottak ugyanis élettársaikat is beszervezték, hogy a kicsalt összegek egy része az ő bankszámlájukra érkezzen. 

Az ügyészség a vádiratában mintegy hetvenegy vádpontot jelölt meg, melyben a vádlottak a sértettektől a hirdetésekkel pénzt csaltak ki. 
Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság az első és harmadrendű vádlottat szabadságvesztésre és a közügyektől valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától, míg a negyed, ötöd és hatod rendű vádlottakat pénzbüntetésre ítélje, adta hírül a Tatabányai Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában