Loptak, rongáltak

2022.05.03. 11:11

Van sapka, nincs sapka: letartóztatásban maradnak a dorogi sapkarablók

Egy férfi azzal tett bejelentést a rendőrségen, hogy két ismeretlen bántalmazta, majd erőszakkal elvették a sapkáját. A dorogi rendőrök forró nyomon indultak a felkutatásukra.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock/ police.hu

A rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája hosszabbítsa meg annak a két férfinak a 2022. április 6-án egy hónapra elrendelt letartóztatását, akik a sértett férfitól a sapkát erőszakkal vették el –  dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Mint arról korábban beszámoltunk,  a két férfi április 3-án az esti órákban Dorogon, az utcán együtt múlatta az időt, majd egyikük egy üzletből szeszesitalt, élelmiszert és energiaitalt lopott  15 ezer 235 forint értékben. Az elkövetők ittak az alkoholból, majd a gyalogos vasúti átjáróban összetalálkoztak sértettel.  Emelt hangon cigarettát kértek tőle, majd egyikük pénzt is követelt. A sértett közölte, hogy sem cigarettája, sem pénze nincs.

A másik elkövető ekkor egy határozott mozdulattal megpróbálta levenni a sértettről annak sapkáját, ám a sértett azt megfogta. Ezután a két elkövető közös erővel próbálta meg kitépni a sértett kezéből a sapkát: az egyik férfi  megragadta a nyakát és ököllel az arcán megütötte. Ennek hatására a sértett az 1400 forintos sapkáját elengedte, amellyel az elkövetők a helyszínről elszaladtak. 

A rendőröknek mindössze 15 percre volt szükségükük ahhoz, hogy elfogják a 18 éves P. P-t és a szintén 18 éves T. Cs-t, akiket előállítottak a rendőrkapitányságra, ahol rablás bűntett, garázdaság és rongálás elkövetésének gyanúja miatt hallgatták ki őket. A dorogi rendőrök a sapkát lefoglalták. A letartóztatás elrendelését követően a nyomozó hatóság két másik bűnügyet egyesített a nyomozáshoz. 

Korábbi ügy miatt terelődött rájuk  a gyanú - A járőrök néhány órával korábban két fiatallal szemben intézkedtek, akik egy parkolóban verekedtek, autókat és táblákat rugdostak. A rendőrök előállították őket és rendzavarás miatt szabálysértési eljárást indítottak ellenük. A leírás alapján pedig azonnal tudták, hogy ezt a két férfit kell keresniük, így hát elindultak a felkutatásukra. Az indítvány szerint az egyik férfi korábban, március 28-án délután egy tokodaltárói utcában parkoló személygépkocsi első szélvédőjét egy téglával betörte, ezzel 62 ezer forintkárt okozott. A férfi erőszakos cselekménye kihívóan közösségellenes volt, és alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A rendőrségen mindkét fiatal vallomást tett. A rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája akkor elrendelte a letartóztatásukat, amelyet most egy hónappal meghosszabbítottak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában