Zavart elmeállapotban

2022.05.02. 12:22

Tatabányai bírókat, rendőröket, de még a saját anyját is meg akarta ölni a drogos

A mentális problémákkal küzdő, rendszeres drogfogyasztó férfi a vele szemben eljáró hatóságok tagjait fenyegette halállal. És édesanyjának is hasonló sorsot szánt.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség emberölés előkészületének bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntető ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki bosszúból a vele szemben eljáró hatóságok tagjait meg akarta ölni – tájékoztatott Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A mentális problémákkal küzdő, személyiség zavarban szenvedő, rendszeres kábítószer fogyasztó vádlottban az a meggyőződés alakult ki, hogy a vele szemben eljáró hatóságok tagjai meg akarják fosztani a vagyonától, ezért elhatározta, hogy a bírókon, ügyészeken, rendőrökön és a gyámügyeseken bosszút áll. Emiatt a 2021. július 23-át megelőző hetekben arra vállalkozott, hogy a hivatásrendek tagjai közül több embert megöl. A vádlott a szándékát több alkalommal közölte a pártfogójával, elmondta neki azt is, hogy lőfegyvert, lőszereket vásárolt, és ezzel fel akarja hívni a közvélemény figyelmét arra, hogy a bíróság senkit ne helyezzen gyámság alá.

A vádlott mindezeken túl a saját édesanyját is megöléssel fenyegette. Az őt előállító rendőrök jelentős mennyiségű kábítószert, úgynevezett kristályt találtak a ruházatában. A főügyészség emberölés előkészületének bűntette, kábítószer birtoklásának bűntette és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a férfival szemben és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék a vádlottat fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában