Migránsok

2022.05.24. 06:18

Azonnal kattant a bilincs az M1-esen: Tatabányánál bukott le az embercsempész

A török embercsempész török és afgán migrnsokat szállított az M1-esen, akik nem tudták igazolni magyarországi tartózkodásukat.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Debreceni Osztály jelzése alapján az M1-es autópálya 51-es kilométerszelvényében állítottak meg egy német honosságú személygépkocsit május 23-án 19 óra 34 perckor. A járműben egy török állampolgárságú embercsempész, és 6 - magát török és afgán állampolgárnak valló - férfi utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat.

A kiérkező járőrök az embercsempészt elfogták és az illegális migránsokkal együtt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. A migráns férfiakat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempésszel szemben a nyomozók büntetőeljárást indítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában