Ítélet

2022.05.25. 13:28

8 évet kapott a tokodi férjgyilkos, de felmentést szeretne

A férjét halálra szúró nőt 8 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, azonban az ítélet nem vált jogerőssé.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint, ítéletet hozott a bíróság annak a nőnek az ügyében, aki Tokodon halálra szúrta férjét. A nőt a bíróság emberölés bűntette miatt 8 év börtönbüntetésre ítélte és 8 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére, súlyosításért jelentett be fellebbezést. A vádlott és védője felmentéséért, illetve enyhítésért jelentett be jogorvoslatot a döntés ellen.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a vádirat szerint az ittas állapotban lévő nő 2020. április 19-én a délutáni órákban tokodi lakóhelyükön előzetes szóváltást követően egy 8,5 centiméter pengehosszúságú késsel, nagy erővel szívtájékon szúrta a szintén ittas állapotban lévő férjét. A sértett a szakszerű orvosi ellátás ellenére a szúrás következtében a helyszínen életét vesztette.

A nőt korábban az Esztergomi Járásbíróság 2007. április 25-én jogerős ítéletével súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítéleti tényállás lényege szerint a nő ekkor az ittas állapotban lévő fiának a mellkasát és a vállát szúrta meg egy 9,5 centiméteres pengehosszúságú késsel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában