Emberölés

2022.05.23. 12:42

Bíróság előtt a tokodi gyilkos: a nő konyhakéssel szúrta szíven a férjét

A leszúrt férfi a helyszínen életét vesztette. Feleségét a kert végében lévő erdős részről bilincsben vitték el a rendőrök.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék május 25-én, szerdán tárgyalja azt az ügyet, amelyben a vád emberölés, a vádlott pedig az a nő, aki férjét szúrta szívtájékon egy konyhában felkapott késsel. Mint arról korábban beszámoltunk, a Tokodon élő házaspár részegen vitatkozni kezdett 2020. április 19-én 16 óra körül. A vádlott a veszekedés hevében a konyhaasztalról felvett egy 8,5 centiméter pengehosszúságú kést, majd a kezét felemelte és a vele szemben álló sértettet felülről lefelé irányuló mozdulattal nagy erővel szívtájékon megszúrta.

A férfi a szúrás után visszaindult a szobába, ám néhány lépés után a földre esett. Felesége, ezt észlelve, letérdelt mellé és felhívta telefonon a lányát, akinek elmondta, mi történt. A lány erre felhívta a testvérét, aki a sértett otthonához ment. A fiú az ismerősét kérte meg, hogy hívjon mentőt, majd kiabálni kezdett a nővel, egyszer arcon is ütötte őt. Ezt követően megérkezett a helyszínre a nő másik gyermeke is, aki szintén kiabált vele és számon kérte rajta a történteket.

A vádlott erre kiszaladt a házból, az udvaron eldobta a kést és elbújt a telek hátsó részén lévő fák között. A mentőszolgálat munkatársai 17 óra 11 perckor érkeztek a helyszínre, ellátták a sértettet, aki azonban a szakszerű orvosi ellátás ellenére a szúrás következtében a helyszínen életét vesztette. A kiérkező rendőrjárőrök a kert végén lévő erdős részen bujkáló vádlottat megbilincselték és előállították. A május 25-i tárgyaláson a bizonyítási eljárás folytatódik – tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a törvényszék sajtótitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!