Letartóztatás

2022.04.19. 13:20

Csupán 15 forintért verte ájultra egy vascsővel ismerősét egy férfi Kocson

A férfi éjjel rontott ismerőse házába, hogy vascsővel követeljen tőle 15 ezer forintot, az azonban ennyi pénzt nem tudott neki átadni, ezért vascsővel megverte.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint, a Tatabányai Járásbíróság az április 14-én tartott ülésen egy hónapra elrendelte annak a felfegyverkezve elkövetett rablással gyanúsított férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint egy vascsővel bántalmazta áldozatát Kocson. A végzés nem végleges, ellene a gyanúsított fellebbezést jelentett be.

A nyomozás adati szerint a támadó április 14-én hajnali 1 óra 20 perc körüli időpontban megjelent ismerőse kocsi lakásánál, ahol hangosan dörömbölt a bejárati ajtón. Amikor az ajtót kinyitotta, az elkövető kiabálva szidalmazva belépett a lakásba, fenyegetőn elindult a házigazda felé és a magával vitt vascsővel ráütött a konyhaszekrény munkalapjára, miközben azt követelte, hogy adjon át neki 15 ezer forintot.

A sértett próbálta csitítani ismerősét, kérte, hogy ne kiabáljon, hiszen a lakásban tartózkodnak és alszanak a kiskorú gyermekei. A gyanúsított ekkor a házigazda és a gyermekeit agyonütéssel fenyegette.

A fenyegetés hatására 7 ezer forint készpénzt adott át az elkövetőnek, aki azonban ezzel nem elégedett meg, további pénzt követelt, eközben a vascsővel előbb fenyegette, majd ütni kezdte ismerősért, az azonban nem tudott több pénzt adni. Az elkövető festéket követelt, a sértett által megmutatott festék színe neki nem tetszett, ezért a festékes vödröket szétverte a vascsővel. Ezt követően további értékeket követelve a vascsővel megütötte ismerősét, aki a bántalmazás következtében eszméletét vesztette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában