Embercsempész

2022.04.23. 17:56

Az M1-esen, Bábolnánál csaptak le a NAV járőrei: már rendőrkézen az ukrán embercsempész

Az M1-es autópályán, Bábolna térségében ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei egy szlovák kocsit. Az autót egy ukrán-magyar állampolgár vezette, aki négy török migránst szállított.

Forrás: Shutterstock

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei 2022. április 22-én, a kora délelőtti órákban az M1-es autópályán, Bábolna térségében ellenőrzés alá vontak egy szlovák rendszámú járművet. Az autóban négy török állampolgár utazott, akik útlevéllel rendelkeztek, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét semmivel sem tudták igazolni. A járművet egy 40 éves ukrán-magyar állampolgárságú férfi vezette. 

A rendőrök az embercsempészt elfogták és őt, az illegális migránsokkal együtt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítanak eljárást.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában