Indítvány

2022.03.18. 20:00

Tatabányai játszótéren és buszmegállóban késelt, hűvösön tartanák a férfit

A férfi egy alkalommal egy tatabányai buszmegállóban, majd egy játszótéren is késelt bicskájával. Az ügyészség most meghosszabbítaná a letartóztatását.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt indult ügyben indítványozta, hogy a bíróság további két hónappal hosszabbítsa meg annak a férfinak a letartóztatását, aki Tatabányán egy buszmegállóban és egy játszótéren is késelt. Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az indítványról a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított kihallgatását követően ülésen fog dönteni.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. szeptember 23-án 14 óra 45 perc körüli időpontban Tatabánya egyik buszmegállójában kiabálni kezdett a sértettel, majd egy késsel, egy alkalommal hastájékon szúrta. A bántalmazás következtében a megtámadott félnek hasi sérülése keletkezett, azonban a hasüregbe hatoló szúrás életveszélyes sérülést eredményezhetett volna. Ezen túlmenően a férfi 2020. június 27-én a délutáni órákban Tatabánya egyik játszóterén, combon és a vádlin szúrt egy másik embert is. Az ügyészség indítványával egyezően a járásbíróság nyomozási bírája a késelő letartóztatását 2020. szeptember 25-én rendelte el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában