Közösség tagja elleni erőszak

2022.03.25. 15:25

Nemzetisége miatt vert meg egy ukrán menekültet az agresszor Tatabányán, letartóztatták

A férfi nemzeti hovatartozása miatt szidalmazta és verte meg a 26 éves sértettet, aki nyolc napon túl gyógyuló sérülést szerzett.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járási Ügyészség bántalmazással elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő ügyben indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki március 23-án az esti órákban bántalmazott egy ukrán állampolgárságú férfit, aki az ukrán-orosz háború elől Magyarországra menekült.

Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája egy hónap időtartamra, április 25-ig letartóztatta a férfit tekintettel a nyomozás kezdeti szakaszára, valamint arra, hogy a tanúk megfélemlítésének, jogellenes befolyásolásának lehetősége is fennáll. A végzés nem végleges, mivel a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be, közölte a Tatabányai Törvényszék.

A  rendelkezésre álló adatok szerint a férfi Tatabányán, a nyílt utcán az említett napon 21 óra 50 perc körül ment neki a 26 éves ukrán férfinek, akit annak nemzeti hovatartozása okán többször ököllel megütött. Az ütések következtében a férfi a földre esett. Ezek után az agresszor a földön ülő menekültet a testén megrúgta, közben ukrán nemzetisége miatt szidalmazta őt.

A sértett a bántalmazás során nyolc napon túl gyógyuló arccsonttörést szenvedett, tájékoztatta a Kemma.hu-t dr. Borbély Veronika, a megyei főügyészség helyettes szóvivője. A nyomozó hatóság bántalmazással elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettének és súlyos testi sértés bűntettének elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatta ki a férfit.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában