Ítélet várható

2022.03.13. 06:40

Nagy-Britanniából irányított az esztergomi unokázós csaló, milliókat kaszált

Az esztergomi férfi telefonon állított valótlan dolgokat az időseknek, akik pénzt adtak a csaló társainak. Most ítélethirdetés várható a férfi ügyében.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint, március 17-én tárgyaláson folytatódik annak az esztergomi férfinak az ügye, aki Nagy-Britanniából irányítva a szálakat, társaival idősekről csalt ki pénzt. A tárgyaláson ítélethirdetés várható.

A vádirat szerint a Nagy-Britanniában tartózkodó (egyébként esztergomi lakhelyű) férfi 2020 májusában telefonon keresztül több sértettet is tévedésbe ejtett azzal a valótlan állítással, hogy az idős személy unokája balesetet okozott, amely miatt azonnal nagyobb összegű készpénzre van szüksége. A tévedésben lévő időskorú lakóhelyén a csaló utasításai szerint a Magyarországon tartózkodó társai jelentek meg a pénz átvétele céljából. Ekként 2020. május 24-én a debreceni lakhelyű szépkorú 900 ezer forintot adott át a férfi társának, míg 2020. május 25-én a hajdúszoboszlói lakhelyű idős 9 millió forintot adott át szintén ennek a férfinek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában