Indítvány

2022.03.12. 06:39

Drogtanya a Bakonyalján: otthonában termesztette a hasis kendert a férfi (Fotók)

A férfi bakonysárkányi otthonának udvarán és ingatlana melléképületeiben egy 491 tőből álló ültetvényre bukkantak a rendőrök.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A Komáromi Járási Ügyészség a jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt indult ügyben ismét indítványozta azon bakonyaljai férfi letartóztatásának a meghosszabbítását, aki otthonában termesztette a füvet. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség újabb indítványában a letartóztatás három hónappal, azaz június 17-ig tartó meghosszabbítását kezdeményezte. 

Az indítvány szerint az elkövető 2021. június 13-ig a bakonysárkányi lakóhelyén, az ingatlanának udvarán, illetve melléképületeiben magvakat ültetett el, indiai hasis kendert termesztett oly módon, hogy azokat rendszeresen öntözte annak érdekében, hogy kábítószert termesszen. Az elkövető által elültetett magvakból összesen 491 tő indiai hasis kender növény fejlődött ki, amelyeket a nyomozó hatóság 2021. június 13-án lefoglalt.  bíróság a drogtermesztő letartóztatását 2021.  június 17-én rendelte el, amit legutóbb március 17-ig hosszabbított meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában